Oslo

Oslo er en kommune, så vel som hovedstad og mest folkerike byen i Norge.
Attraksjoner
Vikingskipshuset
I Vikingskipshuset på Bygdøy er verdens best bevarte vikingskip utstilt. Skipene ble bygget på 800-tallet og er funnet i tre store gravhauger på Oseberg, Gokstad og Tune. Her ble de haugsatt for å være farkoster for sine kongelige eieres siste reise til dødsriket. Museet viser også unike eksempler på vikingtidens kunst og tekstiler og skjelettene fra Oseberg og Gokstad.

Nasjonalgalleriet
Nasjonalgalleriet rommer landets største offentlige samling av malerier, tegninger og skulpturer. Museet ble etablert i 1837. Gjennom permanente og skiftende utstillinger presenteres eldre kunst med hovedvekt på det norske. Den faste utstillingen Livets dans, Samlingen fra antikken til 1950 i 2. etasje viser samlingens høydepunkter og nasjonale ikoner fra antikken til midten av 1900-tallet. Museet viser også utenlandske malerier og skulpturer, bl.a. av de franske impresjonistene. Blant Nasjonalgalleriets mest kjente attraksjoner er hovedverkene Skrik og Madonna av Edvard Munch og malerier av Cézanne og Manet.

Child Planet
Child Planet er en innendørs lekepark som inneholder ballbasseng, sklier, klatrestativ, hoppeslott og mange andre spennende lekeapparater. Det meste av parken er laget av myke materialer, og det er skaimatter og polstring på vegger og gulv. Her kan barna hoppe, klatre, skli og virkelig bruke grovmotorikken sin.

Oslo Reptilpark
Oslo Reptilpark har over 100 dyr utstilt; kvelerslanger, snoker, gekkoer, varaner og andre øgler, pilgiftfrosk, vakre taranteller og sort enke (verdens giftigste edderkopp) i tillegg til en dverg-krokodille, skilpadder og fisk. Opplev foring hver tirsdag kl. 17.00. Slangene spiser opptinte mus, rotter og kaniner, mens øglene får insekter og grønt.

Med Oslo Pass får du fri transport med offentlige kommunikasjonsmidler, fri adgang til museer og severdigheter, fri parkering på kommunale P-plasser i Oslo samt rabatt på sightseeing, leie av bil og skøyter,
Tusenfryd, restauranter og mye mer.

Leave a Reply

*
Nye kommentarer
Kategorier